8 feb 2017

Oproep: indienen voorstel workshop NEON congres 2017

Voor het NEON-congres op 9 juni 2017 zijn we nog op zoek naar enthousiaste participanten die een workshop willen verzorgen!

Het congres is getiteld:

Werken(de) Waarden?!

Hoe maak je ethiekondersteuning waardevol in jouw organisatie?

In het plenaire programma gaan inspirerende sprekers zoals Dr. Anne Slowther (University of Warwick en coördinator van het UK Clinical Ethics Network) in op het belang van ethiekondersteuning in zorgorganisaties. Daarnaast zullen praktijkvoorbeelden van waarde gestuurde organisaties worden gepresenteerd ter inspiratie. In workshops is de gelegenheid om ideeën en voorbeelden uit te wisselen die hulp kunnen bieden in de dagelijkse praktijk. We nodigen je hierbij van harte uit een voorstel voor een workshop in te dienen.

De voorkeur gaat uit naar workshops die aansluiten bij het thema van het congres: ‘Werken(de) waarden?!’. Je kunt hierbij denken aan een missie en visie van de instelling die terug te zien is op de werkvloer, of een voorbeeld van een project m.b.t. ethiekondersteuning waarbij ‘waarden’ een belangrijke rol speelden. Maar ook workshops met een methode voor ethiekondersteuning waarin gewerkt wordt met waarden of waarin de waarde van ethiekondersteuning voor de praktijk zichtbar wordt, zijn zeer welkom.

Bij de samenstelling van programma krijgen zogenaamde duo-workshops voorrang. Dit zijn workshops die gegeven worden door een ethiekondersteuner samen met een andere collega met wie wordt samengewerkt als het gaat om ethiek in de organisatie (bijvoorbeeld een zorgverlener, beleidsmedewerker etc).

Heb je een onderwerp voor een workshop tijdens het congres? Dien dan een voorstel in via het bijgevoegde deelnameformulier en stuur het naar info@hetneon.nl. Dit kan tot 9 maart 2017. Voor meer informatie, neem contact op met Laura Hartman of Mariëlle Diepeveen via info@hetneon.nl.

 

Let op! Workshopbegeleiders krijgen €50,- korting op het congres. Dus ipv €125,- (early bird) wordt de entree voor een ticket €75,-.

Wil je geen workshop organiseren, maar wel naar het congres? Houd dan de website www.hetneon.nl in de gaten of meld je alvast aan via aanmelden@hetneon.nl