9 jun 2017

9 juni 2017: NEON Jaarcongres!

Werken(de) Waarden?!

Hoe maak je ethiekondersteuning waardevol in jouw organisatie?

Een ‘waarde gestuurde organisatie’ en ‘sturen op waarden’. Je hoort het de laatste tijd steeds meer, maar wat betekenen deze termen eigenlijk? Hoe maak je waarden voelbaar en concreet in de dagelijkse zorgpraktijk? Op welke manier zijn waarden van de instelling zichtbaar op de werkvloer? En hoe kan ethiekondersteuning hier een rol bij spelen? Tijdens het jaarlijkse NEON congres op 9 juni a.s. staan deze vragen centraal.

NEON is het netwerk op het gebied van professionalisering van ethiekondersteuning in de zorg. NEON is het platform voor onderzoek naar en discussie over de vraag hoe reflectie op waarden en normen concreet, zichtbaar en voelbaar gemaakt kan worden op verschillende niveaus van een zorgorganisatie. Tijdens het congres zullen succesvolle, maar ook minder geslaagde praktijkvoorbeelden worden gepresenteerd en besproken, om inspiratie van op te doen en van te leren.

We bieden een inspirerend programma met gerenommeerde sprekers, onder wie Dr. Anne Slowther (University of Warwick en coördinator van het UK Clinical Ethics Network). Daarnaast aandacht voor ervaringen, ideeën en interessante workshops die hulp kunnen bieden in de dagelijkse praktijk. Ook zullen er intervisiemomenten worden georganiseerd voor implementatie van ethiekondersteuning en gesprekleiders moreel beraad. Tevens zijn er volop mogelijkheden om collega ethiekondersteuners te ontmoeten. Interessant voor leden van commissies ethiek, consulenten ethiek, gespreksleiders moreel beraad en ethiek trainers tot managers en bestuurders, beleidsmedewerkers en P&O staf die verantwoordelijkheid dragen voor ethiek in een organisatie.

Datum: vrijdag 9 juni 2017

Locatie: De Nieuwe Liefde te Amsterdam

Earlybird ticket: €125,- (inschrijving tot en met 15 mei 2017)

Regulier ticket: €175,- (inschrijving na 1 mei 2017).

Meerdere tickets binnen één organisatie: 5 aanmeldingen voor de prijs van 4.

 

Wil je een workshop verzorgen op het congres? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Bekijk hier de uitnodiging in PDF.

Meld je aan via http://hetneoncongres2017.nl/inschrijven/