Masterclass op 5 oktober

Laatste plaatsen voor deze masterclass:

Unieke mogelijkheid voor ervaren gespreksleiders Moreel Beraad:

Verdieping van de dialoog en het onderzoek binnen Moreel Beraad

Dinsdag 5 oktober 2021, 1430-2030u

Veel opgeleide gespreksleiders ervaren dat ze soms moeilijk komen tot een focus en verdieping van de dialoog en het onderzoek. Soms blijft het Moreel Beraad beperkt tot enkel het volgen van de methodische stappen en het verzamelen van onderbouwde gezichtspunten. 

Tijdens deze masterclass wordt aan de hand van presentaties van ervaren trainers en deeloefeningen in kleine subgroepen op diverse manieren gewerkt aan het ontwikkelen of versterken van de vaardigheden en kennis om het morele onderzoek en de dialoog te verdiepen. 

Deze masterclass is uniek vanwege het maatwerk dat geboden wordt: voorafgaand krijg je de mogelijkheid je eigen leervragen in te sturen met betrekking tot scherp stellen en verdiepen van het morele onderzoek en de dialoog. De ingestuurde leervragen vormen een belangrijke leidraad voor het uiteindelijke programma.

Inhoudelijk programma (verdeeld over drie workshops; iedereen volgt drie workshops):

  • Zicht op belemmeringen van de dialoog
  • Handvatten om de dialoog te herstellen
  • Verdieping van de dialoog
  • Het scherp stellen van het morele onderzoek: hoe bepaal je de focus en hoe houd je dit vast? 
  • Verdiepende vragen: waar vraag je naartoe?
  • Verdieping van het onderzoek: strategie suggesties en de toepassing ervan

Deelnemers krijgen een bewijs van deelname en hand-outs met instructies om het geleerde later te kunnen toepassen. 

Georganiseerd door: afdeling Ethiek, Recht & Humaniora van Amsterdam UMC, sectie Ethiek Support en Wetenschapsintegriteit

Trainers: Dick Kleinlugtenbelt, Margreet Stolper, Bert Molewijk

Doelgroep: Ervaren gespreksleiders Moreel Beraad. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers, waarbij we werken op volgorde van aanmelding.

Locatie: Amsterdam-Zuid, adres volgt nog. Indien de Covid maatregelen worden aangescherpt waardoor we niet fysiek mogen samenkomen, zal de masterclass online zijn. 

Kosten en aanmelding: €245 ex BTW, inclusief thee/koffie, fris, versnaperingen, soep met broodjes in de avond, bewijs van deelname, hand-outs. Je deelname is definitief wanneer de betaling is ontvangen. Bij annulering van minder dan 2 weken voor aanvang van de masterclass zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht. Aanmelding kan tot uiterlijk 20 september 2021.Voor meer informatie, aanmelding en registratie: ethieksupport@amsterdamumc.nl