pijl inschrijf_groep mailing close connect nieuwsbrief inschrijf_individu menu twitter themas search print praktijk participanten over onderzoek nieuws methoden mail logo-smartphone linkedin kwaliteit home glasses bijdragen

Mariël Kanne,
Dr.


(universitair) docent
Hogeschool Utrecht Utrecht

Soort ondersteuning:
Docent ethiek


mariel.kanne@hu.nl


Mariël Kanne (1961) houdt zich al sinds 1989 bezig met ethische kwesties in de zorg. Dat deed en doet ze in verschillende rollen: docent ethiek, organisatieadviseur, trainer van gespreksmethodieken voor teams en ethische commissies, extern lid van ethische commissies, gespreksleider bij moreel beraad, sparringpartner van bestuurders/managers en onderzoeker.
Ze werkt als docent ethiek & kritisch denken bij de Masteropleiding voor verpleegkundig specialisten (MANP) aan de Hogeschool Utrecht. Aan diezelfde hogeschool is zij ook onderzoeker bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie en voorzitter van de Ethische Commissie Onderzoek.
Ze schreef samen met Dorine Bauduin het boek Tijd voor reflectie: praktische ethiek in psychiatrie en rehabilitatie. In 2016 promoveerde zij aan de Universiteit voor Humanistiek bij Harry Kunneman op een filosofisch/empirisch onderzoek naar de betekenis van moreel beraad en moresprudentie in organisaties en beroepsgroepen op het gebied van de zorg en het sociaal werk. Haar proefschrift Co-creatie van goede zorg. Ethische vragen, moreel beraad en normatieve professionalisering in de zorg en het sociaal werk is op het internet te vinden in het repository van de UvH.NEON NIEUWSBRIEF

Schrijf je in de voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van ethiekondersteuning en de activiteiten van het netwerk.
Deze melding niet meer tonen