pijl inschrijf_groep mailing close connect nieuwsbrief inschrijf_individu menu twitter themas search print praktijk participanten over onderzoek nieuws methoden mail logo-smartphone linkedin kwaliteit home glasses bijdragen

Denise Robbesom,
Master of Arts in Philosophy


Ethicus
Stichting Waardenwerk Utrecht

Soort ondersteuning:
Overig

Redacteur | Auteur | Onderzoeker | Adviseur

Boek: 'Werken aan trage vragen.' De woorden van Harry Kunneman

Denise Robbesom is ethicus en werkt als redacteur en auteur voor diverse tijdschriften en websites. In 2017 publiceerde zij een boek over het leven en werk van de bekende filosoof Harry Kunneman.

Harry Kunneman introduceerde termen als het dikke-ik, theemutscultuur, walkman-ego, trage vragen en normatieve professionaliteit. In een reeks openhartige gesprekken met auteur Denise Robbesom vertelt hij gepassioneerd over zijn leven en werk en hoe deze elkaar hebben beïnvloed.
Kunneman spreekt over onderwerpen als vriendschap en familie, humanisme, kritische maatschappijtheorie en humanistisch raadswerk. Het streven naar een humane en rechtvaardige samenleving vormt de rode draad in zijn leven en werk, waarbij Kunneman steeds theorie en praktijk met elkaar verbindt. Filosofie moet immers helpen de wereld te veranderen.
In het boek wordt het werk van een aantal filosofen besproken zoals Habermas, Foucault, Judith Butler en Jessica Benjamin en is er de nodige aandacht voor praktische, ethische en morele vragen.

Meer informatie: https://isvw.nl/Shop/werken-aan-trage-vragen-denise-robbesom/.NEON NIEUWSBRIEF

Schrijf je in de voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van ethiekondersteuning en de activiteiten van het netwerk.
Deze melding niet meer tonen