pijl inschrijf_groep mailing close connect nieuwsbrief inschrijf_individu menu twitter themas search print praktijk participanten over onderzoek nieuws methoden mail logo-smartphone linkedin kwaliteit home glasses bijdragen

Iris Hartog,
MA


Onderzoeker
ErasmusMC Rotterdam

Soort ondersteuning:
Docent ethiek


hartog.iris@gmail.com


Iris Hartog is als docent Medische Ethiek verbonden aan het ErasmusMC en doet onderzoek op het snijvlak van ziekte/gezondheid, ethiek en zingeving. Daarnaast is zij werkzaam als ethicus in een van de regionale toetsingscommissies euthanasie (RTE).

Zij heeft een achtergrond in de humanistiek en promoveerde aan de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen, in samenwerking met het AmsterdamUMC (locatie AMC). Haar proefschrift gaat over narratieve betekenisgeving en 'narratieve integratie' van ingrijpende levensgebeurtenissen zoals het krijgen van een ernstige ziekte, en de invloed daarvan op de ervaren kwaliteit van leven.
Na haar promotie-onderzoek werkte zij een jaar aan het opdracht-onderzoek naar 'Voltooid Leven', dat in januari 2020 werd aangeboden aan de minister van VWS.
Vóór haar promotie is Iris werkzaam geweest als o.a. trainer 'morele oordeelsvorming' in (semi-)publieke organisaties, docent bio-ethiek bij de UvA en Universiteit Leiden en docent Zorgethiek & Beleid aan de Universiteit voor Humanistiek.NEON NIEUWSBRIEF

Schrijf je in de voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van ethiekondersteuning en de activiteiten van het netwerk.
Deze melding niet meer tonen