pijl inschrijf_groep mailing close connect nieuwsbrief inschrijf_individu menu twitter themas search print praktijk participanten over onderzoek nieuws methoden mail logo-smartphone linkedin kwaliteit home glasses bijdragen

Swanny Kremer,
MA.


Onderzoeker
FPC Dr. S. van Mesdag Groningen

Soort ondersteuning:
Gespreksleider moreel beraad


s.kremer@fpcvanmesdag.nl


Swanny doet promotieonderzoek over het effect van moreel beraad op teamcultuur en professionalisering van teams in de forensische psychiatrie binnen het forensisch psychiatrisch centrum Dr. S. van Mesdag. Zij is getraind en werkzaam als gespreksleider moreel beraad en doet dit gecombineerd met haar onderzoek binnen de van Mesdag-kliniek in diverse teams. Daarbij werkt zij integraal aan een duurzame inbedding van het moreel beraad binnen teambesprekingen.
Een apart punt van aandacht is moreel beraad met patiënten en medewerkers samen waarvoor zij samen met patiënten en enkele collega’s een nieuw stappenplan voor gezamenlijk moreel beraad ontwikkelde: De Mesdagmethode. Ook verzorgt zij zelf trainingen tot gespreksleider moreel beraad.
Daarnaast geeft zij les aan studenten in opleiding tot geestelijk verzorger bij de RUG (GGW). Het vak professionele ethiek leert professionals in wording om ethiek handen en voeten te geven in de dagelijkse zorg voor vaak kwetsbare mensen.NEON NIEUWSBRIEF

Schrijf je in de voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van ethiekondersteuning en de activiteiten van het netwerk.
Deze melding niet meer tonen